Alkmaar, Omval

Aan de Oostkant van de ring Alkmaar, aan een van de belangrijkste invalswegen, is Hoorne Vastgoed eigenaar van een terrein. Niet alleen is hier het grootste filiaal van zusterbedrijf Ranzijn tuin & dier gevestigd, tevens is hier het hoofdkantoor en servicecentrum ondergebracht.

Na decennia van gebruik was het bestaande tuincentrum toe aan een grondige renovatie alsmede hernieuwde oriëntatie van entree en parkeerterrein. Dit laatste als gevolg van de infrastructurele wijzigingen aan de ring Alkmaar. De Gamma is geopend in 2013.

Hoorne Vastgoed heeft het gehele tuincentrum gerenoveerd en herontwikkeld terwijl het filiaal operationeel bleef, terwijl alleen de staalconstructie en een deel van de gevels behouden bleef. Een van de meest ingrijpende operaties hierbij was de verplaatsing van de hoofdentree, het overkappen van de buitentuin en het geheel vernieuwen van het filiaal met minimale overlast voor de klant. Resultaat is een compleet gemoderniseerd filiaal met een nieuwe formule klaar voor de volgende decennia.