Contact opnemen
10 July 2020

Energieneutrale woonwijk “Slottuin” in Heemstede is opgeleverd

Heemstede, 10 juli 2020 – Deze week vindt de sleuteloverdracht plaats van de laatste nieuwbouwwoningen in de wijk “Slottuin” in Heemstede. Hoorne Vastgoed (ontwikkelaar) en HBB Groep (aannemer) hebben daarmee alle woningen en appartementen voor de start van de bouwvak, start 18 juli 2020, opgeleverd. De bewoners van deze eerste energieneutrale wijk van Heemstede nemen komende tijd hun intrek in de nieuwe woning en vertellen hierover in deze film.

Gasloos
De wijk Slottuin heeft geen gasaansluiting en de koopwoningen hebben een EPC van 0. EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt. Dit geeft aan hoe efficiënt de energie wordt opgewekt en verbruikt. Een EPC van 0 betekent dus energieneutraal. Het grootste gedeelte van de energie die de bewoners gebruiken, wordt in de wijk zelf opgewekt. De energie die bewoners nodig hebben om te verwarmen, koelen en ventileren, maar ook om te kunnen koken, komt van de warmte-koudeopslaginstallatie, de warmtepomp èn van de zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen het energielabel A++++. Hierdoor zijn de huizen in de zomer koel en warm in de winter. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming- en koeling.

De nieuwe Heemsteedse wijk ligt direct achter het Oude Slot, op de plek waar ooit Christelijk Atheneum Adriaen Pauw en later het Nova College stond. De huidige wijk bestaat uit 62 eengezinswoningen; 22 sociale eengezinswoningen en 40 koopwoningen. Daarnaast staat er in de wijk een appartementengebouw met 33 zorgappartementen. Het appartementencomplex wordt een beschermde woonvoorziening voor kwetsbare ouderen met een intensieve zorgvraag. Onder het complex zit een parkeergarage.

Ondanks Corona toch doorgebouwd
HBB groep heeft diverse maatregelen genomen op de bouwplaats om door te kunnen bouwen tijdens de coronacrisis. Zo is het gelukt het project voor de bouwvak op te leveren. De oplevering vindt plaats volgens de RIVM richtlijnen.

HBB Groep rondt met de oplevering van de woningen en  appartementen het woningbouwproject Slottuin af. Met deze woningen voorziet HBB Groep in de behoefte van een doelgroep van zowel jonge en oudere bewoners die graag in Heemstede wil wonen, met de winkelstraten van Heemstede op loopafstand. Er is veel groen in de wijk en ligt dichtbij het wandelbos Groenendaal in Heemstede, de stad Haarlem en het strand in Zandvoort.

Ontwikkelaar: Hoorne Vastgoed
Aannemer: HBB Groep

Deel dit object:

Betrokkenheid is één van onze speerpunten

De familiecultuur in het bedrijf Hoorne Vastgoed manifesteert zich met name door de korte beslislijnen en de loyaliteit en betrokkenheid van de medewerkers; naar het bedrijf, maar ook naar de familie. Dit resulteert in een open besliscultuur waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft.