Hoorne Vastgoed staat voor het creëren van toegevoegde waarde in de gebouwde omgeving. Klinkt mooi, maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Bijvoorbeeld dat we onze verantwoordelijkheid nemen in de huidige energietransitie. Meer over onze visie op duurzaamheid lichten we op deze pagina toe.
Een overzicht van kerncijfers duurzaamheid bij onze vastgoedprojecten en objecten.
Het gaat om het leveren van duurzame kwaliteit die toekomstwaarde garandeert door het toepassen van innovatieve technieken en zorgdragen voor blijvende kwaliteit en uitstraling van gebouwen en hun omgeving.
Het zo omgaan met grondstoffen en producten dat we de natuurlijke hulpbronnen niet uitputten en tegelijk waarde creëren voor mens, natuur en economie. Door uiteindelijk volledig CO2 neutraal vastgoed te (her)ontwikkelen zijn we instaat de aarde te beschermen.
Bestaand vastgoed maken we zuiniger en energieopwekkend waar mogelijk
Veiligheidsbeleving waarbij de mens centraal staat
Comfort waarbij ontzorging en verlaging van het energieverbruik centraal staan
CO2 uitstoot verlagen en uiteindelijk in 2030 naar núl te reduceren
Welzijn en ontwikkeling van onze medewerkers ondersteunen
Hoorne Vastgoed richt zich op het leveren van duurzame kwaliteit die toekomstwaarde garandeert. Dit doen we door het toepassen van innovatieve technieken en welke zorgdragen aan blijvende kwaliteit en uitstraling van gebouwen en hun omgeving.
Bij ieder nieuw project wordt gezocht naar innovatieve en bewezen effectieve oplossingen die zorgen voor de verlaging van het energieverbruik en de belasting van het milieu op andere manieren. Bijna alle woningen die we nu ontwikkelen worden energieneutraal gebouwd (EPC 0). Voor het huidige vastgoed zijn Duurzame Meerjaren Onderhoudsplanningen opgesteld, zodat bij alle toekomstige vervangingen en aanpassingen duurzame alternatieven worden toegepast. Het gebruik van fossiele brandstof wordt geleidelijk uitgefaseerd, bijvoorbeeld door het vervangen van gasketels door warmtepompen. Bij renovaties wordt extra isolatie aangebracht. Ook onderzoeken we samen met onze huurders mogelijkheden om verdere besparingen te realiseren.
Zomaar een paar voorbeelden van maatregelen die aansluiten bij onze ambitie om (uiterlijk) in 2030 volledig CO2-neutraal te werken. Dat doen we omdat we het werken aan een duurzamere wereld zien als een noodzakelijke en onvermijdelijke stap. Daarnaast is er een meer praktisch aspect. Namelijk de wet- en regelgeving die vanuit de overheid wordt ontwikkeld, zoals de strengere normen voor nieuwbouw en handhaving van wetgeving voor bestaand vastgoed. Die eisen en uitgangspunten zien wij als het minimale uitgangspunt, in vrijwel alle gevallen leggen we onze ambities (veel) hoger. Zo zoeken we in nauwe samenwerking met gemeenten, ondernemers, omgeving en gebruikers altijd naar het meest duurzame vastgoedconcept dat écht iets toevoegt.