Contact opnemen
29/10/19

Architecten Galgeriet geselecteerd.

In Monnickendam wordt het voormalige bedrijventerrein Galgeriet door Hoorne Vastgoed en BPD Ontwikkeling herontwikkeld tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied. De eerste fase van het project bestaat uit 350 woningen, een supermarkt en horeca. Het Kwaliteitsteam is akkoord met de vier voorgedragen architecten voor fase 1: Christoph Kohl uit Berlijn, Mulleners + Mulleners, Hofman Dujardin en Boparai Associates. Voor fase 2 en 3 moeten nog architecten worden voorgedragen.

Het door de gemeenteraad van Waterland vastgestelde beeldkwaliteitsplan vormt bij de uitwerking van het gebied de basis. De samenwerking tussen de vier geselecteerde architecten moet leiden tot een duurzaam en gevarieerd gebied. Naar verwachting kan eind 2019 worden begonnen met het ontwerpen van de eerste plandelen in de nieuwe wijk Galgeriet.

Die wijk ligt vlakbij de jachthaven van Monickendam. Een eerder al aangelegde brug voor fietsers en voetgangers tussen Galgeriet en het oude stadshart vergroot de bereikbaarheid en levendigheid. In een tussen twee havenkades gelegen loods zijn de brouwerij en het proeflokaal van De Bierderij gevestigd.

Deel dit object: