Contact opnemen
18/07/14

Bestemmingsplan vastgesteld en extra geld voor revitalisatie

Afgelopen donderdag, 17 juli 2014, is het bestemmingsplan vastgesteld voor het Mereveldplein, De Meern. Deze mijlpaal brengt de revitalisatie van het winkelcentrum weer een stap verder.

In de media verscheen onderstaand bericht over extra geld wat beschikbaar is gekomen:

De openbare ruimte rondom winkelcentrum Mereveldplein in De Meern wordt sterk verbeterd. De gemeenteraad heeft extra geld beschikbaar gemaakt, na een voorstel daartoe van VVD, GroenLinks, D66, SP, Stadsbelang Utrecht en CDA.

Omdat er geen tijdelijke brug nodig is als de Meernburg later dit jaar wordt verbreed, kan het daarvoor gereserveerde bedrag elders worden ingezet.  De gemeenteraad heeft besloten dat dat geld onder andere ten goede komt aan het Mereveldplein. Een initiatief van bewoners en ondernemers om bij het aanpassen van de openbare ruimte rond het Mereveldplein gebruik te maken van gebakken klinkers in plaats van betonnen tegels kan met de extra middelen worden gerealiseerd.

De gemeenteraad stemde vanavond unaniem in met het voorstel. VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen reageert tevreden: “Het bewonersinitiatief kan hiermee worden uitgevoerd waardoor het Mereveldplein de kwaliteitsslag krijgt die deze belangrijke voorziening voor De Meern verdient.”

Deel dit object: