Contact opnemen
13/02/13

Enthousiasme bij 2e ontwerpsessie De Oevers

De eerste ontwerpsessie van De Oevers, oktober vorig jaar, heeft dinsdag 5 februari een succesvol vervolg gekregen. Ruim honderd enthousiaste belangstellenden kwamen op de tweede ontwerpsessie af, waarbij de schetsbladen veel waardevolle informatie en nieuwe inzichten opleverden.
De Oevers, het toekomstig woon- en winkelgebied ten zuiden van het Noordplein in Roelofarendsveen, gaat steeds meer leven. Dat bleek tijdens de tweede bijeenkomst waarin toekomstige bewoners en geïnteresseerden hun creativiteit de vrije loop lieten en hun woonwensen met veel enthousiasme kenbaar maakten. Ook dit keer vond de bijeenkomst bij Heembouw plaats, waarbij ook de twee architectenbureaus – KK Architekten uit Berlijn en Mulleners + Mulleners uit Amsterdam – aanwezig waren. Potentiële kopers konden zich door een hypotheekadviseur over de financiële mogelijkheden laten informeren.

Drukbezochte deelsessies

Draaide het in oktober nog om de basisthema’s architectuur, duurzaamheid en openbare ruimte, tijdens de sessie van 5 februari werd  concreter ingegaan op de woningen zelf. Doel was  het verzamelen van informatie  over wensen  qua indeling, grootte en ligging van de woningen. In de drukbezochte deelsessies van een halfuur konden de ‘bewoners’ aan de hand van een schetsblad hun voorkeuren op papier zetten,  waar gewenst aangevuld met eigen schetsen. Van te voren hadden zij hun interesse voor een appartement, eengezins-, vrijstaande-, twee-onder-één-kapwoning of vrije kavel aangegeven.

Zeer geslaagd

Op basis van ingevulde schetsbladen, die waardevolle informatie en nieuwe inzichten opleverden, gaan de architecten nu aan de slag. Daarmee komt realisatie van De Oevers weer een stuk dichterbij.  De wenselijkheid van een derde openbare ontwerpsessie wordt later besloten. ‘Dat gaan we bepalen op basis van de verzamelde informatie’, zegt Pedro van Luling, projectontwikkelaar bij Heembouw Ontwikkeling. ‘Mogelijk hebben we nu voldoende gegevens om één-op-één-gesprekken met toekomstige bewoners en geïnteresseerden te kunnen voeren.’ Van Luling kijkt terug op een zeer geslaagde avond. ‘Je proefde het enthousiasme en uit de vragen en reacties kon je opmaken dat de mensen De Oevers al echt voor zich zien.’

Op schema

Eind 2013 wordt de grond bouwrijp gemaakt, waarna begin 2014 de bouw van de eerste woningen start. Daarmee loopt het project keurig op schema.

Kijk voor mee informatie op www.deOevers.nlLike De Oevers op Facebook:www.facebook.com/deOevers.

Deel dit object: