Contact opnemen
16/03/16

Mijlpaal project KPN locatie IJmuiden

De gemeente Velsen, Velison Wonen, Hoorne Vastgoed en HBB Groep tekenden donderdag 10 maart in een feestelijke ambiance twee overeenkomsten waarin zij de onderlinge afspraken over de realisatie van het project KPN-locatie vastlegden. Tijdens de bijeenkomst zijn zowel de anterieure exploitatieovereenkomst als koop-realisatie overeenkomst getekend. De ondertekening vond plaats op het kantoor van Velison Wonen.

De overeenkomsten zijn het resultaat van het overleg dat Velison Wonen, Hoorne Vastgoed, HBB Groep en de gemeente Velsen vanaf eind 2014 met elkaar hebben gevoerd. Met de ondertekening van beide overeenkomsten is een belangrijke stap gezet op weg naar de realisering van het bouwproject op de KPN-locatie aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden. Op de KPN-locatie worden 57 appartementen en een supermarkt (Vomar Voordeelmarkt) met bijbehorende parkeervoorzieningen en openbare ruimte gerealiseerd. Velison Wonen neemt 48 appartementen turn key af om te verhuren in de sociale huursector.  HBB Groep en Hoorne Vastgoed ontwikkelen het complex en zullen de overige 9 appartementen in verkoop brengen. Architectenbureau Oever Zaaijer uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de architectuur.

Bestemmingsplanprocedure

De ondertekening van de overeenkomsten is het startschot voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Als deze procedure goed verloopt, dat wil zeggen zonder procedurele bezwaren, dan is de verwachting dat er over een jaar met de bouw van het plan gestart kan worden.

Deel dit object: