In Heerhugowaard begint vastgoedontwikkelaar Hoorne Vastgoed met de realisatie van appartementengebouw Draaiwaard. De belangstelling voor 31 door het Duitse architectenbureau Christoph Kohl ontworpen appartementen was groot. Ze werden in korte tijd allemaal verkocht. Op de begane grond komen een Vomar Voordeelmarkt en vijf commerciële ruimtes met daarboven – verdeeld over twee bouwlagen – de appartementen.

Appartementengebouw Draaiwaard komt in het centrum van de nieuwe wijk De Draai aan de oostzijde van Heerhugowaard, die in de eindfase in totaal 2700 woningen zal tellen. Hoorne Vastgoed ontwikkelde er samen met M.J. de Nijs projectontwikkeling eerder al 150 grondgebonden woningen in de vrije sector.

Mede dankzij het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt Draaiwaard een gasloos en energiezuinig gebouw. Zo leveren de zonnepanelen energie voor het verwarmen, koelen en ventileren. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) komt uit op 0 en ligt daarmee onder de wettelijk voorgeschreven 0,4.

Om overlast voor omwonenden te voorkomen zal de bevoorrading van de Vomar Voordeelmarkt inpandig in een speciale losruimte gebeuren. Auto’s van bewoners kunnen op een 37 plaatsen tellend parkeerdek worden geparkeerd.

De appartementen tellen drie (64 m²) of vier (82m²) kamers en een ruim balkon of dakterras. Naar verwachting is het complex eind derde kwartaal van 2022 klaar. De bouw wordt gedaan door de firma de Nijs uit Castricum.

Wethouder John Does is verheugd met de start van de werkzaamheden: “Een supermarkt is een belangrijke voorziening voor de bewoners van De Draai. Voor de dagelijkse of wekelijkse boodschappen en ook als plek waar je andere buurgenoten kunt ontmoeten. Met de realisatie van 31 appartementen en parkeerplaatsen boven de winkel wordt zorgvuldig omgegaan met de beschikbare ruimte. De inspanningen op het gebied van energie in dit gebouw zijn een duurzame ontwikkeling die wij als college van harte onderschrijven.”