Nieuws / Architecten Galgeriet geselecteerd.

Architecten Galgeriet geselecteerd.

29/10/2019
thumbnail

In Monnickendam wordt het voormalige bedrijventerrein Galgeriet door Hoorne Vastgoed en BPD Ontwikkeling herontwikkeld tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied. De eerste fase van het project bestaat uit 350 woningen, een supermarkt en horeca. Het Kwaliteitsteam is akkoord met de vier voorgedragen architecten voor fase 1: Christoph Kohl uit Berlijn, Mulleners + Mulleners, Hofman Dujardin en Boparai Associates. Voor fase 2 en 3 moeten nog architecten worden voorgedragen.

In Monnickendam wordt het voormalige bedrijventerrein Galgeriet door Hoorne Vastgoed en BPD Ontwikkeling herontwikkeld tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied. De eerste fase van het project bestaat uit 350 woningen, een supermarkt en horeca. Het Kwaliteitsteam is akkoord met de vier voorgedragen architecten voor fase 1: Christoph Kohl uit Berlijn, Mulleners + Mulleners, Hofman Dujardin en Boparai Associates. Voor fase 2 en 3 moeten nog architecten worden voorgedragen. Het door de gemeenteraad van Waterland vastgestelde beeldkwaliteitsplan vormt bij de uitwerking van het gebied de basis. De samenwerking tussen de vier geselecteerde architecten moet leiden tot een duurzaam en gevarieerd gebied. Naar verwachting kan eind 2019 worden begonnen met het ontwerpen van de eerste plandelen in de nieuwe wijk Galgeriet. Die wijk ligt vlakbij de jachthaven van Monickendam. Een eerder al aangelegde brug voor fietsers en voetgangers tussen Galgeriet en het oude stadshart vergroot de bereikbaarheid en levendigheid. In een tussen twee havenkades gelegen loods zijn de brouwerij en het proeflokaal van De Bierderij gevestigd.

Andere nieuwsberichten

Paul Dijkstra per 1 februari 2024 Financieel directeur

Lees meer

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

Lees meer

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk