Nieuws / Bouw Etalage Alkmaar officieel gestart

Bouw Etalage Alkmaar officieel gestart

09/11/2016
thumbnail

Op dinsdag 8 november hebben wethouder Kloos van Alkmaar en algemeen directeur van Donghua International Frans Morskate de feestelijke ‘eerste’ paal geslagen voor de nieuwbouw van het pand van Donghua International, dat wij turnkey opleveren. Dit is het eerste pand op bedrijventerrein De Etalage in Alkmaar, gelegen naast het AZ stadion, aan de rand van het bedrijventerrein Boekelermeer. Dit project is een samenwerking tussen Hoorne Vastgoed en Delta Onroerend Goed.

Naar verwachting wordt het project in juli 2017 in gebruik genomen door Donghua International. Op dinsdag 8 november hebben wethouder Kloos van Alkmaar en algemeen directeur van Donghua International Frans Morskate de feestelijke ‘eerste’ paal geslagen voor de nieuwbouw van het pand van Donghua International, dat wij turnkey opleveren. Dit is het eerste pand op bedrijventerrein De Etalage in Alkmaar, gelegen naast het AZ stadion, aan de rand van het bedrijventerrein Boekelermeer. Dit project is een samenwerking tussen Hoorne Vastgoed en Delta Onroerend Goed.

Naar verwachting wordt het project in juli 2017 in gebruik genomen door Donghua International.

Het betreft een project van VOF Etalage Projectontwikkeling. In die VOF werkt Hoorne Vastgoed samen met Delta Onroerend Goed. Het project wordt gerealiseerd op 17 hectare langs de A9 in Alkmaar, aan de rand van bedrijventerrein De Boekelermeer en vlakbij het AZ-stadion. Het eerste bedrijf dat zich vestigt op De Etalage is Donghua International BV, een producent van industriële kettingen die er een bedrijfshal (7500 m²) plus kantoor (1220 m²) betrekt. Inmiddels hebben zich ook andere gegadigden voor De Etalage gemeld.

Het 17 hectare omvattende gebied wordt een ruim opgezet bedrijventerrein met een groene uitstraling en hoogwaardige bebouwing. Samen met de gemeente Alkmaar is een verkavelings- en inrichtingsplan gemaakt. In oktober werd begonnen met het bouwrijp maken. De Etalage richt zich op autodealers, showrooms (business to business) en andere bedrijven die een representatieve uitstraling nastreven.

De komst van Donghua International BV geeft De Etalage meteen een stevige impuls. De bedrijfshal van deze internationaal werkende onderneming krijgt vijf laaddocks. De nieuwbouw wordt conceptmatig gerealiseerd in prefab beton naar een ontwerp van Centrum Architecten. Hercuton levert het pand volledig turn-key op. Naar verwachting is het project voor de bouwvak van 2017 gereed. Het complex voor Donghua International BV wordt door VOF Etalage Projectontwikkeling ontwikkeld en daarna langdurig verhuurd.

De bouwstart van Donghua is een prachtige exponent van de groeiende interesse voor bedrijfslocaties in Alkmaar. Het afgelopen jaar is in de gemeente Alkmaar al rond de vier hectare bedrijfsgrond op de Boekelermeer verkocht aan verschillende afnemers. Een geweldige ontwikkeling voor de Alkmaarse economie”, aldus wethouder Kloos van Alkmaar.

Er hebben zich inmiddels méér gegadigden voor een kavel op De Etalage gemeld. De gronduitgifte vindt plaats vanaf minimaal 3000 m². De groeiende interesse voor De Etalage is onder meer het gevolg van de gunstige ligging aan de rand van De Boekelermeer, op een zichtlocatie direct langs de A9 en Ring Alkmaar.

Andere nieuwsberichten

Paul Dijkstra per 1 februari 2024 Financieel directeur

Lees meer

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

Lees meer

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk