Nieuws / Bouwen aan een super voor De Draai

Bouwen aan een super voor De Draai

05/03/2020
thumbnail

Vandaag een publicatie in Alkmaars Courant over de ontwikkelingen van het Centrumplan Draaiwaard.

De nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard is in de afgelopen jaren stevig gegroeid. Hoogste tijd om nu ook te gaan werken aan het realiseren van goede winkelvoorzieningen. Hoorne, de vastgoedpoot van Vomar, gaat in de wijk een gebouw optrekken met een supermarkt en diverse dagwinkels. Boven de winkels komen twee verdiepingen met 31 sociale koopwoningen. De verkoop begint op 24 maart.

Centrumplan Draaiwaard

De nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard is in de afgelopen jaren stevig gegroeid. Hoogste tijd om un ook te gaan werken aan het realiseren van goede winkelvoorzieninge. Hoorne, de vastgoedpoot van Vomar, gaat in de wijk een gebouw optrekken met een supermarkt en diverse dagwinkels. Boven de winkels komen twee verdiepingen met 31 sociale koopwoningen. De verkoop begint op 24 maart. In De Draai, ook wel ’De Wijk bij De Dijk’ genoemd vanwege de ligging tegen de Oostdijk aan, zijn circa 2700 woningen gepland met scholen, een sporthal en allerlei maatschappelijke voorzieningen. Doelstelling is het creëren van een duurzame woonwijk met woningen in allerlei soorten en maten en prijsklassen, voor zowel gezinnen als alleengaanden en voor mensen met en zonder beperking. Inmiddels zijn er al ongeveer 800 woningen afgeleverd in de wijk, die min of meer ingeklemd ligt tussen Krusemanlaan, Oosttangent, Beukenlaan en de Oostdijk. De wijk krijgt twee buurtcentra, waarvan Buurtcentrum Noord al gerealiseerd is. Ook de Brede School De Helix, het kindcentrum De Nieuwe Draai van Blosse en de sporthal-met-sportcafé zijn al in bedrijf. Hoorne Vastgoed gaat in nauwe samenwerking met de gemeente Heerhugowaard nu aan de slag met de ontwikkeling van het Centrumplan Draaiwaard. Naast een Vomar Voordeelmarkt komt er in het complex ook ruimte voor winkels ’voor dagelijks gebruik’, zoals een bakker, slager, kaaswinkel, kapper en drogist. Het is de bedoeling dat sociale koopwoningen boven de winkels zeer duurzaam uitgevoerd worden.

Andere nieuwsberichten

Paul Dijkstra per 1 februari 2024 Financieel directeur

Lees meer

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

Lees meer

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk