Nieuws / Brouwersbrug naar Galgeriet in Monnickendam geopend

Brouwersbrug naar Galgeriet in Monnickendam geopend

18/04/2019
thumbnail

In Monnickendam is de nieuwe Brouwersbrug tussen het voormalige bedrijventerrein Galgeriet en het oude stadshart feestelijk geopend. De opening van deze ophaalbrug werd verricht door burgemeester Kroon van de gemeente Waterland. Galgeriet wordt door Galgeriet Projectontwikkeling bv (samenwerking tussen Hoorne Vastgoed Ontwikkeling en BPD Ontwikkeling) in nauwe afstemming met de gemeente Waterland herontwikkeld tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied voor Waterlanders, bedrijven en recreanten en toeristen. De brug voor fietsers en voetgangers vergroot de bereikbaarheid en levendigheid van het nieuw te ontwikkelen gebied Galgeriet.

In Monnickendam is de nieuwe Brouwersbrug tussen het voormalige bedrijventerrein Galgeriet en het oude stadshart feestelijk geopend. De opening van deze ophaalbrug werd verricht door burgemeester Kroon van de gemeente Waterland. Galgeriet wordt door Galgeriet Projectontwikkeling bv (samenwerking tussen Hoorne Vastgoed Ontwikkeling en BPD Ontwikkeling) in nauwe afstemming met de gemeente Waterland herontwikkeld tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied voor Waterlanders, bedrijven en recreanten en toeristen. De brug voor fietsers en voetgangers vergroot de bereikbaarheid en levendigheid van het nieuw te ontwikkelen gebied Galgeriet. Galgeriet ligt vlakbij de jachthaven van Monnickendam. Er komen onder meer koop- en huurwoningen en commerciële voorzieningen zoals een supermarkt. De herontwikkeling van het gebied verloopt voorspoedig. Hoorne Vastgoed startte in 2018 met de sloop van opstallen en aansluitend met de bouw van de Bierderij Waterland. Deze biologische brouwerij met proeflokaal is gevestigd in een voormalige havenloods die werd omgebouwd tot een multifunctionele horecagelegenheid. Door de komst van de brug wordt de wisselwerking tussen de oude stad en het nieuw te ontwikkelen gebied versterkt. De eerste fase van de bouw bestond uit het plaatsen van palen in het water. Daarna zijn de in de fabriek geproduceerde brugdelen aangebracht. Omdat gekozen is voor prefab kon de bouwoverlast op locatie flink worden beperkt en was een snelle montage mogelijk.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk