Nieuws / Exploitatieovereenkomst Zuid Scharwoude ondertekend

Exploitatieovereenkomst Zuid Scharwoude ondertekend

21/05/2015
thumbnail

Op 20 mei 2015 ondertekenden de gemeente Langedijk en Hoorne Vastgoed de exploitatieovereenkomst voor de ontwikkeling van de huidige Aldi en de voormalige bibliotheeklocatie in Zuid Scharwoude. Het plan voorziet o.a. in de sloop van de huidige Aldi en de komst van een Vomar Voordeelmarkt, aanvullende winkelruimte en appartementen. Op 20 mei 2015 ondertekenden de gemeente Langedijk en Hoorne Vastgoed de exploitatieovereenkomst voor de ontwikkeling van de huidige Aldi en de voormalige bibliotheeklocatie in Zuid Scharwoude. Het plan voorziet o.a. in de sloop van de huidige Aldi en de komst van een Vomar Voordeelmarkt, aanvullende winkelruimte en appartementen.

Het college heeft op 28 april 2015 ingestemd met de exploitatieovereenkomst nadat eerder de gemeenteraad het Beeldkwaliteitsplan heeft vastgesteld.
Wethouder Beers: “Dit plan geeft het gebied een enorme kwaliteitsimpuls. De bevoorrading van de supermarkt vindt straks plaats via een eigen distributieroute, dat scheelt vrachtverkeer op de Voorburggracht. Het zogenoemde Lint van Noord- en Zuid-Scharwoude wordt versterkt met de komst van de supermarkt. Er is ruimte voor meer detailhandel en er zijn voldoende parkeerplaatsen’’.

Het plan voor de voormalige bibliotheeklocatie wordt vertaald in een ontwerp-bestemmingsplan wat binnenkort in procedure wordt gebracht. Na de zomer verwacht het college het bestemmingsplan voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad ter besluitvorming. Binnenkort zal het college samen met  initiatiefnemer, Hoorne Vastgoed diverse belanghebbenden uitnodigen voor een gesprek over de verdere uitwerking van het plan voor de buitenruimte van het gebied.

Andere nieuwsberichten

Paul Dijkstra per 1 februari 2024 Financieel directeur

Lees meer

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

Lees meer

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk