Nieuws / Gemeente en Hoorne Vastgoed: Overeenkomst herontwikkeling winkelcentrum Reigersbos

Gemeente en Hoorne Vastgoed: Overeenkomst herontwikkeling winkelcentrum Reigersbos

10/05/2022
thumbnail

Overeenkomst herontwikkeling winkelcentrum Reigersbos

Als vervolgstap op de Investeringsnota Reigersbos hebben de gemeente Amsterdam en Hoorne Vastgoed een intentieovereenkomst getekend over de herontwikkeling van winkelcentrum Reigersbos.

Gemeente en Hoorne Vastgoed spreken o.a. met elkaar af een haalbaarheidsonderzoek te doen naar de herontwikkeling van winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost. Dat staat in een door beide partijen op 9 mei ondertekende intentieovereenkomst. Hoorne is eigenaar van winkelcentrum Reigersbos dat verdeeld over 12.600 m² verhuurbaar vloeroppervlak en 65 horeca- en winkelunits telt. In het onderzoek wordt vooral gekeken naar voldoende parkeren en de verbetering van de huidige branchering van het centrum, waaronder mogelijk een beperkte, kwalitatieve uitbreiding van het winkelpotentieel en een aanvullende supermarkt naast Jumbo en Vomar Voordeelmarkt. Ook is voldoende ruimte voor de weekmarkt een belangrijk punt.

In de optiek van de gemeente Amsterdam en Hoorne Vastgoed heeft Reigersbos de mogelijkheid haar huidige positie te verbeteren tot een belangrijk winkelcentrum in Gaasperdam. Dat kan door het centrum beter, levendiger, veiliger en aantrekkelijker te maken. In de recent door de gemeenteraad aangenomen Investeringsnota Reigersbos wordt gesteld dat het winkelcentrum ‘uitnodigend naar zijn omgeving’ moet zijn. Zodat wie er met de auto, fiets of openbaar vervoer naartoe gaat zich welkom voelt. Dirk de Jager: “Ik ben blij dat we in Hoorne Vastgoed een partner hebben gevonden die onze ambitie omarmt om winkelcentrum Reigersbos te ontwikkelen tot een vernieuwd winkelcentrum en hiermee een belangrijke bijdrage levert in de verbetering van Reigersbos. Ook met het oog op de forse groei van ons stadsdeel. Tot 2040 komen er 39.000 woningen bij. Een goed voorzieningenniveau, waaronder een modern winkelcentrum, hoort daarbij.”

Hoorne Vastgoed is als eigenaar van het winkelcentrum overtuigd van de potentie en heeft al langer plannen om het centrum te herontwikkelen. Algemeen directeur Paul van der Eng ‘Wij delen de analyse van de gemeente dat we met het oog op de toekomst van Reigersbos een belangrijk centrum van Gaasperdam willen maken. We hebben de intentie om daar samen een beter levendiger, veiliger en aantrekkelijker centrum te maken. Tevens zijn intussen ook de eerste gesprekken opgestart met het bestuur van de winkeliersvereniging. Deze overeenkomst tussen gemeente Amsterdam en Hoorne Vastgoed is een logische en belangrijke stap in de herontwikkeling van winkelcentrum Reigersbos.‘

Hoorne verwierf winkelcentrum Reigersbos eind 2018 en ziet veel potentie in de goede winkelmix, de directe aansluiting op het metro-netwerk en ander openbaar vervoer, de uitstekende parkeergelegenheid en de positieve ontwikkeling van de omliggende wijk.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk