Nieuws / Gemeente Waterland sluit koopovereenkomst Galgeriet met BPD/Hoorne Vastgoed

Gemeente Waterland sluit koopovereenkomst Galgeriet met BPD/Hoorne Vastgoed

14/07/2022
thumbnail

Gemeente Waterland, Hoorne Vastgoed en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben op 8 juli 2022 de koopovereenkomst gesloten voor het project Galgeriet in Monnickendam. Een belangrijke stap in de realisatie van de nieuwe woonwijk in Monnickendam. Er is nu definitief instemming bereikt over de aanvullende (ver)koopvoorwaarden voor de gronden van het gebied. Bij het feestelijke moment waren ook de nieuwe wethouders van gemeente Waterland aanwezig.

Ondertekening
De koopovereenkomst is een aanvulling op de realisatieovereenkomst die eerder gesloten werd. Een belangrijke wijziging ten opzichte van de realisatieovereenkomst is dat de helft, in plaats van 40%, van de woningen betaalbaar wordt. De koopovereenkomst werd ondertekend door burgemeester Marian van der Weele namens gemeente Waterland, Harm Janssen namens BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Paul van der Eng namens Hoorne vastgoed.
Burgemeester Marian van der Weele: “Met deze koopovereenkomst zetten we een belangrijke stap richting de uitvoering van de prachtige nieuwe woonwijk aan de haven van Monnickendam. Het nieuwe Galgeriet wordt met maar liefst 700 woningen en verschillende voorzieningen een verrijking voor Waterland en levert een belangrijke bijdrage aan de grote vraag naar woningen in onze regio.”

Startsein
De ondertekening vormt het startsein voor de daadwerkelijke uitvoering van het project. De eerste stappen, zoals de sloop van diverse panden, zijn inmiddels gezet. Einde dit jaar wordt het plangebied bouwrijp gemaakt. Tegelijkertijd wordt aan de oostzijde de nieuwe toegangsweg naar de jachthaven Hemmeland gemaakt. Vervolgens wordt het deel ten westen van de toegangsweg aangepakt. Onderdeel van het bouwrijp maken is het aanbrengen van damwanden in de haven en het ophogen van de toekomstige openbare wegen, die gedurende een periode van ruim 1 jaar moeten worden voorbelast.

Woningnood
Met de (her)ontwikkeling van het Galgeriet wordt voorzien in de grote vraag naar woningen in de gemeente Waterland en de regio. Het Galgeriet wordt een gemengd woongebied met daarin een mix van in totaal 700 huur- en koopwoningen. Daarnaast is er ruimte voor voorzieningen zoals een supermarkt, bibliotheek, kinderdagverblijf, horeca, hotel en kleinschalige bedrijvigheid. Jachthaven Waterland krijgt een transformatie en wordt verplaatst naar locatie Hemmeland met een geheel vernieuwde opzet.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk