Nieuws / Hoogste punt energie neutrale wijk Slottuin in Heemstede

Hoogste punt energie neutrale wijk Slottuin in Heemstede

07/10/2019
thumbnail

In Heemstede is door aannemer HBB Groep bij de bouw van de energie neutrale wijk Slottuin het hoogste punt bereikt. Het project op het terrein van het voormalige Nova College aan de Cruquiusweg in Heemstede omvat 62 eengezinswoningen, 33 appartementen en drie gemeenschappelijke ruimtes.

In Heemstede is door aannemer HBB Groep bij de bouw van de energie neutrale wijk Slottuin het hoogste punt bereikt. Het project op het terrein van het voormalige Nova College aan de Cruquiusweg in Heemstede omvat 62 eengezinswoningen, 33 appartementen en drie gemeenschappelijke ruimtes.    Om dit heugelijke moment te vieren werd de vlag gehesen en hebben zij samen met ontwikkelaar Hoorne Vastgoed, Elan Wonen en Zorgbalans een snackkar laten komen. Zodoende willen zij de bouwvakkers bedanken voor de kwaliteit van het harde werk en trakteren op een lekkere snack. Het bereiken van een hoogste punt is daarnaast een drijfveer om de bouw op dezelfde voet en met goede energie voort te zetten. De woningen in Slottuin krijgen het energielabel A++++ en zijn dankzij de toepassing van warmte en koudeopslag koel in de zomer en warm in de winter. Een warmtepomp brengt de warmte daar waar die in huis nodig is. Deze pomp werkt op door zonnecellen op het dak geleverde energie. Alle huizen krijgen vloerverwarming- en koeling. Daardoor zijn geen radiatoren en warme luchtstromen (minder ronddwarrelend stof) nodig. De per kamerthermostaat bedienbare warmtepomp zorgt ook voor het warme water. Elan Wonen verhuurt 33 zorgappartementen aan Zorgbalans, dat in deze appartementen zorg en ondersteuning biedt aan ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. In het door Mulleners en Mulleners architecten gemaakte plan is behalve aan de architectuur van de woningen ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk, de inpassing van Slottuin in de bestaande omgeving en de verkeersafwikkeling.

Andere nieuwsberichten

Paul Dijkstra per 1 februari 2024 Financieel directeur

Lees meer

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

Lees meer

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk