Nieuws / Hoorne Vastgoed verkoopt twee logistieke panden in Alkmaar aan MEAG

Hoorne Vastgoed verkoopt twee logistieke panden in Alkmaar aan MEAG

18/10/2021
thumbnail

Het in 2004 gebouwde gekoelde distributiecentrum omvat 16.527 m² verhuurbare ruimte. De nieuwbouw krijgt in totaal 14.392 m² aan verhuurbaar logistiek vloeroppervlak. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2022. Heembouw Bedrijfsruimten uit Roelofarendsveen is geselecteerd als aannemer.

Huurder is de aan Hoorne gelieerde zusteronderneming supermarkketen Vomar, die al tientallen jaren zijn hoofdkantoor in Alkmaar heeft. De gunstige ligging van het huidige en nog te realiseren logistieke pand vlakbij het hoofdkantoor is met het oog op een optimale bevoorrading van 94 Vomar- supermarkten van wezenlijk belang.

De investeerder is een speciaal fonds voor logistiek MEAG met een investeringsvolume van meer dan 200 miljoen euro, waarin entiteiten van Munich Re Group zijn belegd. 

Katrin Hupfauer,Head of Real Estate Transactions bij MEAG: “Onze investeringsfocus ligt op logistiek en foodretail. Beide segmenten zijn grotendeels losgekoppeld van economische cycli en crises, waardoor ze ideaal zijn voor verzekeringsmaatschappijen voor het genereren van stabiele kasstromen en het diversifiëren van de vastgoedportefeuille. Onze dank gaat uit naar Hoorne en Vomar voor de uitstekende samenwerking. We zijn erg blij dat we een toonaangevende foodretailer in Noord-Nederland als huurder kunnen verwelkomen en kijken er naar uit om Vomar te helpen met haar expansiestrategie.”

Volgens Algemeen directeur Paul van der Eng van Hoorne zal de verkoop van de distributiecentra de focus van het bedrijf op duurzame vastgoedinvesteringen in met name de woning- en utiliteitsbouw verder versterken: ‘Onze langetermijnvisie richt zich op wijkgerichte projecten en buurtwinkelcentra in combinatie met de ontwikkeling en exploitatie van huurwoningen in het middensegment.’ 

MEAG werd bij de aankoop geadviseerd door Cushman & Wakefield en Greenberg Traurig.

Hoorne Vastgoed werd ondersteund door 3stone Real Estate en Houthoff.

MEAG is de vermogensbeheerder van Munich Re en ERGO. Met kantoren in Europa, Azië en Noord-Amerika biedt het zijn uitgebreide knowhow ook aan institutionele beleggers en particuliere klanten van buiten Munich Re Group. MEAG beheert momenteel activa ter waarde van ongeveer € 330 miljard, waarvan € 65 miljard voor institutionele beleggers en particuliere klanten van buiten de bedrijvengroep.

Vastgoedontwikkelaar en belegger Hoorne Vastgoed is met name actief in de retail en woningbouw. Op dat gebied zijn in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht tientallen projecten gerealiseerd en aan Hoorne’s portfolio toegevoegd, waaronder de (her)ontwikkeling van buurtvoorzieningen en buurtwinkelcentra.  

 

Noot voor de redactie

Voor aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Hoorne Vastgoed: telefoon 0251-662280 of info@hoornevastgoed.nl

Voor algemene informatie over de werkwijze en projecten van Hoorne Vastgoed zie www.hoornevastgoed.nl

De meegezonden foto is vrij van rechten.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk