Nieuws / Leven in de brouwerij op Galgeriet

Leven in de brouwerij op Galgeriet

17/02/2017
thumbnail

De lang bestaande wens om Galgeriet in Monnickendam te herontwikkelen is nu een stap dichterbij. Op 15 februari vond in Het Weeshuis een informatieavond plaats, waar de betrokken ondernemers de plannen voor een tijdelijke supermarkt en een tijdelijke bierbrouwerij met proeflokaal aan de ondernemers en inwoners van Monnickendam presenteerden. Deze tijdelijke functies moeten voor meer levendigheid gaan zorgen en zijn de opmaat naar een organische herontwikkeling van het gebied. De nieuwe voorzieningen zijn gepland op het noordelijk deel van het Galgeriet, het stuk richting de ingang van Jachthaven Waterland. Hoorne Vastgoed, één van de eigenaren in het gebied, heeft de plannen ontwikkeld. Naar verwachting zal de bouw over ongeveer een jaar starten. De lang bestaande wens om Galgeriet in Monnickendam te herontwikkelen is nu een stap dichterbij. Op 15 februari vond in Het Weeshuis een informatieavond plaats, waar de betrokken ondernemers de plannen voor een tijdelijke supermarkt en een tijdelijke bierbrouwerij met proeflokaal aan de ondernemers en inwoners van Monnickendam presenteerden. Deze tijdelijke functies moeten voor meer levendigheid gaan zorgen en zijn de opmaat naar een organische herontwikkeling van het gebied. De nieuwe voorzieningen zijn gepland op het noordelijk deel van het Galgeriet, het stuk richting de ingang van Jachthaven Waterland. Hoorne Vastgoed, één van de eigenaren in het gebied, heeft de plannen ontwikkeld. Naar verwachting zal de bouw over ongeveer een jaar starten.

De brouwerij van Bierderij Waterland krijgt een prominente plek aan de buitenhaven van Monnickendam. Het ruime gebouw biedt goede mogelijkheden om de combinatie van een biologische brouwerij en proeflokaal ten volle te benutten. Het bedrijf levert een mooie bijdrage aan de ontwikkeling van het gebied tot een aantrekkelijke spot voor zowel Waterlanders als bezoekende bedrijven en toeristen.

Aantrekkelijke, multifunctionele plek voor bewoners en toeristen
Kristian Kieft en Frank Dutman zijn uit liefhebberij gestart met het brouwen en ontwikkelen van eigen bieren. Al snel zochten zij een plek om hier professioneel mee verder te gaan. Kristian: “In de zoektocht naar de perfecte plek voor onze plannen is er van alles langsgekomen; van boerderijen tot oude en nieuwe loodsen. Er is één optie die er voor ons uitsprong en dat was het Galgeriet.” Frank vult aan: “Dit is de perfecte plek voor een ambachtelijke bierbrouwerij met proef- en eetlokaal waar liefde voor mooi bier, gastvrijheid en goede spullen hand in hand gaan. Wat we voor ogen hebben is een multifunctionele plek waar zowel bedrijven, buurtbewoners als dagjesmensen en toeristen terecht kunnen. Ons aanbod bestaat in elk geval  uit bieren, hamburgers en gerookte lekkernijen.” Daarnaast verzorgen deze enthousiaste Waterlandse ondernemers ook rondleidingen in de brouwerij, waar in het Nederlands en Engels uitleg gegeven wordt over de kunst van het bierbrouwen, met desgewenst aansluitend een proeverij.

Winkelapparaat versterkt
De tijdelijke functies zullen niet beperkend werken voor de aanwezige bedrijven. Jan Heeremans, directeur Hoorne Vastgoed: “De supermarkt versterkt het winkelapparaat in het centrum van Monnickendam. Omdat het aanbod wordt verbreed en verdiept, vloeit er minder winkelbezoek af naar omliggende gemeenten als Volendam en Purmerend. Bovendien is het vooral een winkel voor toeristen en recreanten. De supermarkt die Hoorne Vastgoed wil bouwen voldoet aan alle eisen van de moderne consument zoals een goed assortiment en voldoende parkeerplekken. Wij zijn ervan overtuigd dat de supermarkt en De Bierderij voor extra werkgelegenheid en een economische impuls zorgen.”

Persbericht Dagblad Waterland, 22 februari 2017

Andere nieuwsberichten

Paul Dijkstra per 1 februari 2024 Financieel directeur

Lees meer

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

Lees meer

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk