Nieuws / Nieuwbouw Donghua op nieuwe bedrijventerrein De Etalage opgeleverd

Nieuwbouw Donghua op nieuwe bedrijventerrein De Etalage opgeleverd

24/07/2017
thumbnail

Op het nieuwe bedrijventerrein De Etalage in Alkmaar zijn 7500 m2 bedrijfshal, 1200 m2 kantoor en vijf laaddocks van Donghua International BV opgeleverd. Het gaat om een project van VOF Etalage Projectontwikkeling, een samenwerking tussen Hoorne Vastgoed en Delta Onroerend Goed. De energievoorziening wordt gedekt door 650 zonnepanelen op het dak van de nieuwbouw. De komst van Donghua International betekent een flinke impuls voor het nieuwe bedrijventerrein De Etalage (17 hectare). Dat ligt op een zichtlocatie bij de A9 en het AZ-stadion, aan de rand van bedrijventerrein De Boekelermeer. Op het nieuwe bedrijventerrein De Etalage in Alkmaar zijn 7500 m2 bedrijfshal, 1200 m2 kantoor en vijf laaddocks van Donghua International BV opgeleverd. Het gaat om een project van VOF Etalage Projectontwikkeling, een samenwerking tussen Hoorne Vastgoed en Delta Onroerend Goed. De energievoorziening wordt gedekt door 650 zonnepanelen op het dak van de nieuwbouw. De komst van Donghua International betekent een flinke impuls voor het nieuwe bedrijventerrein De Etalage (17 hectare). Dat ligt op een zichtlocatie bij de A9 en het AZ-stadion, aan de rand van bedrijventerrein De Boekelermeer.

Donghua International is een wereldwijd opererende producent van industriële kettingen. Het bedrijf koos voor een industrieel vormgegeven logistiek bedrijfspand. De nieuwbouw is gerealiseerd in prefab beton, naar een ontwerp van Centrum Architecten. Aannemer Hercuton heeft het pand volledig hoogwaardig turn-key opgeleverd. Het complex wordt door VOF Etalage Projectontwikkeling langdurig verhuurd aan Donghua International.

De 650 zonnepanelen op de nieuwbouw kunnen jaarlijks 200.000 KWH stroom opwekken. Omdat ook gebruik wordt gemaakt van stadswarmte van de naastgelegen Huisvuilcentrale kan Donghua International nagenoeg in de eigen energiebehoefte voorzien. Partner Hoorne Vastgoed realiseerde bijna een jaar geleden in de directe nabijheid ook al een groot duurzaam project. Op het dak van het distributiecentrum van Vomar Voordeelmarkt werden toen ruim 4000 zonnepanelen geplaatst.

De Etalage ligt aan de rand van het Alkmaarse bedrijventerrein De Boekelermeer. Inmiddels hebben zich ook andere gegadigden gemeld. De gronduitgifte vindt plaats vanaf minimaal 3000 m². Het gebied wordt een ruim opgezet bedrijventerrein met een groene uitstraling en hoogwaardige bebouwing. De Etalage richt zich op autodealers, showrooms (business to business) en andere bedrijven die een representatieve uitstraling nastreven.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk