Nieuws / Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

15/06/2023
thumbnail

Ontwikkelcombinatie Spoorzone West (OSW), een samenwerking tussen HBB Groep en Hoorne Vastgoed, heeft in Haarlem de locatie van APM aan de Stephensonstraat gekocht. Die is circa 7000 m² groot en ligt in een als ontwikkelzone Zuid-West aangeduide bedrijvenstrook langs de spoorlijn Haarlem/Leiden. Voor dit gebied werkt OSW samen met de gemeente Haarlem aan een ambitieus plan dat voorziet in de realisatie van circa 1.500 woningen, winkels, kantoorruimte, maatschappelijke voorzieningen en openbaar groen. Door de aankoop van de APM-locatie komt deze ontwikkeling een stap dichterbij. APM liet zich bij de transactie begeleiden door Akro Consult.

Algemeen directeur Martijn van de Poll van HBB Groep is enthousiast over de aankoop: “De verwerving van deze positie stelt ons in staat om een groot en cruciaal deel van Haarlem Zuid-West te transformeren. Dit project zal niet alleen tegemoetkomen aan de dringende behoefte aan meer woningen, maar ook bijdragen aan levendigere en meer geïntegreerde stad.”

Arnout Vos, directeur ontwikkeling van Hoorne Vastgoed, benadrukt dat de ontwikkeling van Haarlem Zuid-West een zaak van de lange termijn is: ‘We zijn al vele jaren in dit gebied actief. OSW werkt in nauwe samenwerking met de gemeente aan het transformeren van de deels verouderde bedrijvenstrook. Het is voor ons een geweldige uitdaging om er voor Haarlem een hoogwaardig en duurzaam woon/werkgebied van te maken. Mede op basis van onze langdurige betrokkenheid in wijken en buurten kunnen we dergelijke lange termijn investeringen doen.’

Masterplan
Het Masterplan voor de ontwikkelzone zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar door de gemeente Haarlem worden vastgesteld. Verdere details over de exacte aard van de te ontwikkelen woningen en voorzieningen, evenals de tijdslijn van het project volgen de komende maanden.

Meer informatie:

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk