Nieuws / Ruim 4.100 zonnepanelen op dak distributiecentrum Vomar in gebruik genomen

Ruim 4.100 zonnepanelen op dak distributiecentrum Vomar in gebruik genomen

27/10/2016
thumbnail

Op woensdagmorgen 26 oktober hebben de burgemeesters Bruinooge van Alkmaar en Romeyn van Heiloo de starthandeling verricht waarmee ruim 4.100 zonnepanelen in gebruik zijn genomen. De panelen zijn op het dak van het distributiecentrum van Vomar Voordeelmarkt gelegd. Samen met algemeen directeur Aart van Haren reden de burgemeesters een stukje met het zonnevoertuig Stella 2013 Solar van de TU Eindhoven. Het passeren van de finish was de symbolische handeling voor de ingebruikname van de zonnepanelen. Op woensdagmorgen 26 oktober hebben de burgemeesters Bruinooge van Alkmaar en Romeyn van Heiloo de starthandeling verricht waarmee ruim 4.100 zonnepanelen in gebruik zijn genomen. De panelen zijn op het dak van het distributiecentrum van Vomar Voordeelmarkt gelegd. Samen met algemeen directeur Aart van Haren reden de burgemeesters een stukje met het zonnevoertuig Stella 2013 Solar van de TU Eindhoven. Het passeren van de finish was de symbolische handeling voor de ingebruikname van de zonnepanelen.

De zonnepanelen kunnen jaarlijks 1 miljoen KWH stroom opwekken. Dat is genoeg om ruim 300 eengezinswoningen gedurende één jaar van energie te voorzien. Dit project van Vomar Voordeelmarkt is in samenwerking met Hoorne Vastgoed, Geotherm en ENTRAS gerealiseerd.

Vomar Voordeelmarkt heeft een historie met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering waarvan dit project de nieuwste stap is. Zo maakt het distributiecentrum gebruik van restwarmte van de naastgelegen huisvuilcentrale en wordt er volledig gebruik gemaakt van groene stroom. Ook in logistiek zijn slagen gemaakt. Zo rijden er elektrische voertuigen, rijden er trailers met verschillende koelzones en worden koelinstallaties gevoed door zonnepanelen. Daarnaast vindt gescheiden afvalinzameling plaats en worden geretourneerde voedingsmiddelen verantwoord verwerkt. Ook worden er flinke stappen gemaakt in het aanbieden van duurzame en verantwoorde producten. Zo is Vomar Voordeelmarkt één van de eerste supermarkten waar de ‘plofkip’ volledig uit de schappen is verdwenen.

Algemeen directeur Aart van Haren: ‘Vomar Voordeelmarkt staat midden in de samenleving en draagt daar mede verantwoordelijkheid voor. Wij vinden het belangrijk om ons in te spannen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Dat doen wij voor de directe omgeving van onze winkels en dat doen wij ook voor de omgeving van ons distributiecentrum.’

Andere nieuwsberichten

Paul Dijkstra per 1 februari 2024 Financieel directeur

Lees meer

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen in Schalkwijk (Haarlem)

Lees meer

Realisatie plan Ontwikkelzone Zuid-West Haarlem stap dichterbij na aankoop APM-locatie

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk