Nieuws / Samenwerking voor centrumontwikkeling Waldervaart

Samenwerking voor centrumontwikkeling Waldervaart

03/11/2017
thumbnail

Dinsdagmiddag 31 oktober hebben wethouder Jelle Beemsterboer en Hoorne Vastgoed een intentieovereenkomst getekend. Hiermee is een eerste stap gezet richting centrumontwikkeling in de Schager wijk Waldervaart. Een ontwikkeling waarbij vooral de bewoners van de wijk een flinke inbreng krijgen. Dinsdagmiddag 31 oktober hebben wethouder Jelle Beemsterboer en Hoorne Vastgoed een intentieovereenkomst getekend. Hiermee is een eerste stap gezet richting centrumontwikkeling in de Schager wijk Waldervaart. Een ontwikkeling waarbij vooral de bewoners van de wijk een flinke inbreng krijgen.

Hoorne Vastgoed is eigenaar van de supermarkt in Waldervaart. De gemeente Schagen gaat aan de slag met een integraal plan voor het centrumgebied. Daar sluit de renovatie van het winkelcentrum op aan, zo versterken de projecten elkaar. Hoe die ontwikkeling gaat zijn, is voor een groot deel afhankelijk van wat de bewoners willen. Hiervoor begint een interactief proces, waarin de bewoners volop participeren. Op 6 november komen zij voor het eerst bijeen in basisschool De Tender. Gemeente Schagen vraagt dan, in twee ronden om 19.15 en 20.15 uur, aan hen hoe zij willen dat een mooi en nieuw centrum van de wijk eruit komt te zien. De gemeente is die avond ook op zoek naar mensen uit de wijk die deel willen nemen aan de klankbordgroep, om de herontwikkeling te begeleiden.

Wethouder Jelle Beemsterboer is blij met de intentieovereenkomst en de bijeenkomst met de bewoners. “Ik bepaal niet wat er goed past bij de wijk, dat wil ik vooral de bewoners laten bepalen. Zij wonen er en hebben een belangrijke stem. Ik wil hen er vooral bij betrekken”, zegt wethouder Beemsterboer.

Een van de stappen die alvast zijn genomen, is een overeenkomst sluiten met Hoorne Vastgoed. Dinsdag 31 oktober werd de intentieovereenkomst ondertekend met het doel om samen aan de slag te gaan. Tijdens de bewonersbijeenkomst op maandag 6 november wordt hier meer over verteld. Dan volgt ook meer informatie over de oprichting van een klankbordgroep van bewoners die de ontwikkeling gaan begeleiden. De planning voor de centrumontwikkeling is gericht op een voorstel aan de gemeenteraad in september 2018 en de bouwstart in 2019.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk