Nieuws / Start laatste fase herontwikkeling Winkelhart Niedorp

Start laatste fase herontwikkeling Winkelhart Niedorp

10/03/2022
thumbnail

In Nieuwe Niedorp begint Hoorne Vastgoed met fase 2 van de herontwikkeling van Winkelhart Niedorp. Nadat eerder diverse winkelruimtes en luifels werden vernieuwd, start nu onder meer de herhuisvesting van de Jumbo, Action en Etos. Dat gebeurt in een uitbreiding van het winkelcentrum waar ook een filiaal van Vomar Voordeelmarkt komt. Hoorne is specialist in de herontwikkeling van oudere buurt- en wijkwinkelcentra. Winkelhart Niedorp kan dankzij de vernieuwing ook in de toekomst een sterke regionale functie vervullen.

De oppervlakte van het winkelcentrum wordt uitgebreid van circa 5450 m² naar 7234 m². Dankzij een herindeling wordt de verhouding tussen grootwinkelbedrijven en lokale ondernemers verbeterd. Ook het vernieuwen van de winkelruimtes, de gevels, het aanpakken van de buitenruimte en de komst van Vomar Voordeelmarkt maken Winkelhart Niedorp er voor de consument uit Nieuwe Niedorp en omgeving een stuk aantrekkelijker op.

Op het dak van de nieuwbouw worden circa 1130 zonnepanelen geplaatst. Die leveren jaarlijks 270 MWh aan energie. Die hoeveelheid staat gelijk aan het jaarverbruik van 90 huishoudens en aan een CO2-besparing van 75.600 kilo per jaar. Ter vergelijking: één boom neemt gemiddeld 25 kilo CO2 per jaar op.

Naar verwachting kan fase 2 inclusief het nieuwe filiaal van Vomar Voordeelmarkt (circa 1900 m²) in het eerste kwartaal van 2023 worden opgeleverd. ‘We hebben in fase 1 onder meer de kopunits aan de voorzijde van Winkelhart uitgebreid met in totaal 470 m². Alleen al die ingreep is een grote verbetering. Als begin 2023 de grootwinkelbedrijven ook prima op hun plek zitten en we de bereikbaarheid door middel van een passage hebben verbeterd, is Winkelhart Niedorp echt klaar voor de toekomst’, aldus ontwikkelingsmanager Jan Joost Bloemendal van Hoorne.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk