Nieuws / Stedenbouwkundig Programma van Eisen geeft richting aan nieuwbouwappartementen Centrum Schalkwijk

Stedenbouwkundig Programma van Eisen geeft richting aan nieuwbouwappartementen Centrum Schalkwijk

26/09/2022
thumbnail

De gemeenteraad van Haarlem heeft op 22 september 2022 het Stedenbouwkundige Programma van Eisen vastgesteld voor de tweede fase van Schalkwijk Centrum. De vaststelling van dit programma van eisen is een belangrijke stap voor de herontwikkeling van het zuidelijk deel van het winkelcentrum en moet de realisatie van ongeveer 1.150 appartementen in Centrum Schalkwijk mogelijk gaan maken.

Met de herontwikkeling van de zuidstrook wordt invulling gegeven aan de transformatie van het verouderde winkelcentrum naar een hoogwaardige mix van wonen, werken en winkelen. De circa 1.150 huurappartementen zijn in het sociale segment, het middeldure segment en de vrije sector. Naast de appartementen gaat het om circa 5.000 m² commerciële ruimte (niet bestemd voor detailhandel) en 1.700 m² maatschappelijke ruimte. HBB Groep en Hoorne Vastgoed, Dalpha Real Estate en VOF Trebbe-Lunee werken aan het indienen van de omgevingsvergunningsaanvragen, zodat er naar verwachting eind 2023 met de bouw kan worden gestart.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen van de gemeente Haarlem, Floor Roduner: “Centrum Schalkwijk is een goed voorbeeld van woningen bouwen met oog voor leefbaarheid en voorzieningen. Wonen, werken en uitgaan komen samen. Mooi dat in deze fase een flink stuk openbare ruimte wordt vernieuwd. Het Evert Haverkortplein wordt een overzichtelijk, mooi en veilig plein. Een prachtige impuls voor Centrum Schalkwijk!”

De drie ontwikkelende partijen nemen elk een eigen deelproject voor hun rekening. De ontwikkelcombinatie HBB Groep en Hoorne Vastgoed gaan in het plangebied, gelegen naast het winkelcentrum Schalkwijk, ruim 570 huurappartementen en ongeveer 2.000 m² commerciële ruimte realiseren. De appartementen komen in vijf gebouwen die in hoogte variëren van 22 tot 75 meter. Twee van de gebouwen zijn op de onderste verdiepingen gekoppeld, waardoor er in het hart van dit blok ruimte is gemaakt voor parkeerplaatsen. Het ontwerp is van LEVS architecten en de realisatie wordt ook door HBB Groep gedaan.

Andere nieuwsberichten

Start verkoop Tuytpark fase 4 in De Draai, Heerhugowaard

Lees meer

HIGH5 – Presale Long Beach gestart

Lees meer

Geslaagd!

Lees meer

Een reparatieverzoek indienen

Bij gebreken aan uw woning of onroerend goed kunt u dit via het onderstaande reparatieformulier melden. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen kunnen wij uw reparatieverzoek zo snel en volledig mogelijk