Contact opnemen

Binnenweg

Vomar Voordeelmarkt aan de Binnenweg

In Heemstede is in opdracht van Trottoir Participaties, een dochterbedrijf van Hoorne Vastgoed, begonnen met de voorbereidingswerkzaamheden voor de realisatie van een Vomar Voordeelmarkt, 9 koopappartementen en een parkeergarage met ongeveer 100 plaatsen. Het in het centrum van Heemstede gelegen plangebied wordt omsloten door de Binnenweg, Eikenlaan, Berkenlaan en Julianalaan. Naar verwachting is het project in het najaar van 2023 gereed.

De deels aan de Binnenweg grenzende nieuwe Vomar Voordeelmarkt wordt 1800 vierkante meter groot en gaat een verderop gelegen filiaal vervangen. Dat stamt uit de jaren 70 en is inmiddels te klein en verouderd. Na een circa tien jaar omvattende periode van overleg, onderzoek en politiek debat staat het licht nu op groen voor de nieuwbouw.

De parkeergarage komt onder de gasloze Vomar Voordeelmarkt, met een inrit aan de Eikenlaan en een uitrit aan de Binnenweg. Op het dak van de Vomar Voordeelmarkt en de woningen komen zonnepanelen waarmee een deel van het energieverbruik van de winkel en de woningen wordt gedekt. De bevoorrading van de Vomar Voordeelmarkt zal inpandig plaatsvinden.

In de keuze van de bouwsystematiek wordt geprobeerd de overlast voor omwonenden te minimaliseren. Na de sloop van onder meer de bedrijfsruimtes en een groot aantal oude garageboxen op het binnenterrein volgt een bodemsanering. Aansluitend wordt begonnen met de aanleg van de parkeerkelder. Die duurt naar verwachting een maand of 10. Dat geldt ook voor de daarna te starten bouw van de supermarkt en de 9 koopappartementen.

Deel dit object: