Contact opnemen

Cruquiuskade

Comfortabel wonen in de Czaar Peter Buurt

Aan de Cruquiuskade in de Amsterdamse Czaar Peterbuurt realiseerde Hoorne Vastgoed in samenwerking met De Nijs Projectontwikkeling twee klassiek ogende gebouwen met in totaal 132 appartementen. Het in 2016 voltooide project kreeg onder verwijzing naar de postcode de naam 1018 en omvat onder meer 3.000 m² winkelruimte met daarin een Vomar Voordeelmarkt, een biologische supermarkt van Odin en restaurant Spirit. Het door Kollhoff Architekten ontworpen complex heeft een ondergrondse parkeergarage.

De Vomar Voordeelmarkt (ruim 1.900 m² bruto vloeroppervlak) is half verdiept op de kop van een van de gebouwen gesitueerd. De klant komt binnen via een tapis roulant of glazen lift. De levendige uitstraling op de begane grond wordt versterkt door de onder een opvallende timpaan gesitueerde entree van de Vomar Voordeelmarkt.

Op de kop van het andere gebouw zijn de Odin-winkel en restaurant Spirit gevestigd. Voor het winkelend publiek is ondergronds een parkeergarage met 73 plaatsen gebouwd. Verdeeld over de twee gebouwen werden 88 koopappartementen gerealiseerd. Verder zijn 20 sociale huurwoningen gekocht door woningbouwcorporatie Eigen Haard en nog eens 24 huurwoningen in de vrije sector door een particuliere belegger.

Deel dit object: