Contact opnemen

Lange Nieuwstraat

Nieuwe Vomar Voordeelmarkt vult ‘gapend gat van IJmuiden’

De geschiedenis van Vomar Voordeelmarkt begint in 1968 als in IJmuiden een eerste winkel wordt geopend. Ruim 50 jaar later wordt er in datzelfde IJmuiden gebouwd aan een nieuw filiaal. Begin april 2019 ging de bouw van start. Begin 2020 heeft de vestiging haar deuren geopend.

De nieuwe Vomar Voordeelmarkt is het tweede filiaal in IJmuiden, naast de huidige winkel aan het Kennemerplein en wordt 1600 vierkante meter groot. Daarnaast zijn er twee woontorens gebouwd met 57 appartementen. Hiervan zijn er 48 bestemd voor sociale huur. De nieuwbouw vindt plaats op een tot voor kort braakliggend terrein dat bekend staat als ‘de KPN-locatie’. In het verleden waren hier de kustwacht en het postkantoor gevestigd.

Sinds het terrein leeg was, hebben inwoners van het dorp het nogal eens gehad over ‘het gapende gat van IJmuiden’. Wie op Google Maps kijkt (zoeken op ‘Petrakerk IJmuiden’) snapt direct waarom! Met de komst van onze nieuwe supermarkt is dat voorbij en krijgt de locatie weer een goede bestemming.

Heel wat Vomar-medewerkers zijn in de loop der jaren hun carrière begonnen in IJmuiden en met deze fraaie nieuwe supermarkt zullen er daar nog heel wat bijkomen!