Contact opnemen

Slottuin Heemstede

Energie neutrale wijk Slottuin in Heemstede

In Heemstede wordt hard gewerkt aan de bouw van de energie neutrale woonwijk Slottuin. Dit project omvat 62 eengezinswoningen en 39 appartementen op het terrein van het voormalige Nova College aan de Cruquiusweg in Heemstede.

Op het gebied van duurzaamheid gaat Slottuin verder dan de gemiddelde eisen in het landelijk bouwbesluit. De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) geeft aan hoe efficiënt de energie wordt opgewekt en verbruikt. Voor de wijk Slottuin – die géén gasaansluiting krijgt – geldt een EPC van 0, dus energie neutraal. De huurwoningen in het project vallen in de categorie Nul op de Meter en worden afgenomen door Elan Wonen..

De energie in Slottuin wordt grotendeels ter plekke opgewekt. De woningen krijgen het energielabel A++++ en zijn dankzij de toepassing van warmte en koudeopslag koel in de zomer en warm in de winter. Een warmtepomp brengt de warmte daar waar die in huis nodig is. Deze pomp werkt op door zonnecellen op het dak geleverde energie. Alle huizen krijgen vloerverwarming- en koeling. Daardoor zijn geen radiatoren en warme luchtstromen (minder ronddwarrelend stof) nodig. De per kamerthermostaat bedienbare warmtepomp zorgt ook voor het warme water.

Elan Wonen verhuurt 33 zorgappartementen aan Zorgbalans, dat in deze appartementen zorg en ondersteuning biedt aan ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. In het door Mulleners en Mulleners architecten gemaakte plan is behalve aan de architectuur van de woningen ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk, de inpassing van Slottuin in de bestaande omgeving en de verkeersafwikkeling. Aannemer HBB Groep bouwt Slottuin.

Deel dit object: