Contact opnemen

Winkelcentrum Pax in Hoofddorp

Herontwikkeling winkelcentrum Pax in Hoofddorp

Hoorne Vastgoed is eigenaar van winkelcentrum Pax. Het winkelcentrum is verouderd en moet weer klaar gemaakt worden voor de toekomst. Er wordt onder andere geïnvesteerd in:

  • een grote en nieuwe, moderne Vomar supermarkt met een uitgebreid assortiment
  • duurzaamheid zoals gasloos, zonnepanelen en ‘groene’ gevels
  • een opfrisbeurt van het directe openbaar gebied van de supermarkt
  • 30 betaalbare en duurzame huurwoningen in het middensegment

Start sloop en bouw
De voorlopige planning is om dit najaar (september 2023) te starten met de sloop van het huidige winkelcentrum.

Daarna bouwen we een nieuwe en moderne Vomar Voordeelmarkt met een zeer uitgebreid assortiment. De huidige Vomar zal tijdens de bouwperiode zo’n 7 tot 8 maanden gesloten zijn. We sluiten de huidige Vomar deze tijdelijke periode volledig, zodat we de nieuwe supermarkt ook weer zo snel mogelijk kunnen bouwen en openen. Vanaf het voorjaar van 2024 bent u weer van harte welkom. Het gebied direct rondom de supermarkt zal dan ook een opfrisbeurt krijgen en de bestaande parkeerterreinen blijven behouden.

Extra betaalbare woningen in de wijk
Onderdeel van het plan is om boven op de Vomar Voordeelmarkt 30 betaalbare en duurzame huurwoningen toe te voegen aan de wijk. Op de afbeeldingen bovenaan deze pagina kunt u de plannen bekijken.

Aanvullende winkels en woningen
Als laatste fase van het plan heeft Hoorne Vastgoed de nadrukkelijke wens richting de gemeente Haarlemmermeer uitgesproken om in de toekomst op de locatie van het huidige gemeentelijke ‘statushouders-gebouw’ een aantal aanvullende winkels en nog een aantal extra woningen toe te voegen. Daarmee ontstaan er aan beide kanten van het vernieuwde pleintje dat straks wordt aangelegd, winkels en voorzieningen voor de hele buurt.

Tijdens de bouw
Het aanstaande bouwproces kan enigszins overlast kan geven. Hoorne Vastgoed probeert dit zoveel mogelijk te beperken en ook de bereikbaarheid goed te houden. De planning en vorderingen kunt u volgen via onze website.

Inloopavond
Op woensdag 3 mei organiseren we een inloopavond in De Boerderij, Lutulistraat 139, 2131 TG Hoofddorp tussen 19:00 en 21:00 uur. Tijdens deze inloopavond delen we het beeldmateriaal van onze plannen met u en beantwoorden we graag uw eventuele vragen.

Wilt u naar onze bijeenkomst komen? Meld u zich dan aan door een e-mail te sturen aan Mike Jonk: jonk@bureaubuhrs.nl o.v.v. Aanmelding informatiebijeenkomst winkelcentrum Pax.

Deel dit object: