Contact opnemen
9 March 2020

Realisatieovereenkomst project Galgeriet in Monnickendam ondertekend

700 woningen op voormalig bedrijventerrein Galgeriet in Monnickendam

De gemeente Waterland, Hoorne Vastgoed en BPD Ontwikkeling hebben een realisatieovereenkomst getekend voor het project Galgeriet in Monnickendam. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het voormalige bedrijventerrein Galgeriet tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied voor Waterlanders, bedrijven en recreanten/toeristen. Het project bestaat uit onder meer een supermarkt, commerciële voorzieningen, huur- en koopwoningen en bijbehorende faciliteiten. De verwachting is dat eind 2020 gestart kan worden met de werkzaamheden.

Bijna een jaar geleden werd de Brouwersbrug tussen het voormalige bedrijventerrein en het oude stadshart feestelijk geopend. Door de komst van deze brug voor fietsers en voetgangers kunnen de bereikbaarheid en levendigheid van het vlakbij de jachthaven van Monnickendam gelegen gebied worden verbeterd. Eerder werd al Bierderij Waterland gerealiseerd. Deze biologische brouwerij met proeflokaal is gevestigd in een voormalige havenloods die werd omgebouwd tot een multifunctionele horecagelegenheid.

Deel dit object:

Betrokkenheid is één van onze speerpunten

De familiecultuur in het bedrijf Hoorne Vastgoed manifesteert zich met name door de korte beslislijnen en de loyaliteit en betrokkenheid van de medewerkers; naar het bedrijf, maar ook naar de familie. Dit resulteert in een open besliscultuur waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft.